Pierzga


Naturalny pyłek kwiatowy wzbogacony w ulu przez pszczoły i złożony w komórkach plastra, a następnie poddany procesowi dojrzewania. Proces ten jest swoistą biotechnologią pozwalającą pszczołą na przetrwanie w okresie zimy. Powstały w ten sposób nowy produkt zwany pierzgą odznacza się odmiennym składem biochemicznym w porównaniu z pyłkiem kwiatowym. Ze względu na proporcje poszczególnych składników pierzgi, stanowi ona doskonałą odżywkę uzupełniającą monotonne odżywianie się współczesnego człowieka. Działa wielokierunkowo, wzmacniając organizm i przywracając jego prawidłowe funkcjonowanie. Wspomaga leczenie wielu chorób.


Działa wzmacniająco i regenerująco:

  • w okresie rekonwalescencji,
  • po przebytych zabiegach,
  • w spadku odporności,
  • w stanach chronicznego zmęczenia,
  • w niedoborach witamin i składników mineralnych,
  • zapobiegawczo i leczniczo w anemii

Wzmacnia układ nerwowy:

  • w stanach depresyjnych,
  • w stanach przemęczenia psychicznego,
  • przy intensywnym wysiłku umysłowym (poprawia zdolność koncentracji i twórczego myślenia)

Reguluje funkcjonowanie układu trawiennego:

  • w chorobie wrzodowej,
  • przy obstrukcjach i biegunkach

Działa ochronnie i odtruwająco:

  • w chorobach wątroby